• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
3ος Αγώνας - HΠΑ
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Συνέντευξη με τον Marc Marquez
Φέτος έχω περισσότερη εμπειρία και αυτό φαίνεται!
Νέα 10/02/2014 - 13:39

Μετά το τέλος του πρώτου τεστ στην Μαλαισία, την περασμένη εβδομάδα, οι άνθρωποι στην Repsol Media Service έπιασαν δουλειά και μας έδωσαν μια πρώτη συνέντευξη του Παγκόσμιου Πρωταθλητή, Marc Marquez. Ο Ισπανός άσος μίλησε για την προπόνησή του το χειμώνα, για τα τεστ, για τη νέα χρονιά όταν και θα κληθεί να υπερασπιστεί τον Τίτλο του, αλλά και το πως ήταν να αγωνίζεται και πάλι πλάι σε παλιούς του αντιπάλους από την Moto2!

 

Δεν σταμάτησες όλο το χειμώνα! Πραγματικά δεν μπορείς να μείνεις μακριά από τους αγώνες;

 

Ο χειμώνας ήταν χωρισμένος σε δυο μέρη. Το πρώτο αφορούσε εκδηλώσεις και διαφημιστικές υποχρεώσεις, ενώ το δεύτερο ήταν πιο διασκεδαστικό και συμπεριλάμβανε το Dirt Track, αγώνες με αυτοκίνητα και καρτ. Είναι πάντα καλό να είσαι ενεργός.

 

Υποτίθεται ότι ήταν διάλειμμα, αλλά συνέχισες τη δράση.

 

Υπήρχε χρόνος για όλα. Έκανα και διακοπές τα Χριστούγεννα. Τον Γενάρη ξεκίνησα προπονήσεις και το διασκέδασα, καθώς δεν είχα την πολυτέλεια αυτή πριν.

 

Τον Δεκέμβρη έκανες trials με τους Dani Pedrosa, Toni Bou και Takahisa Fujinami. Πως ήταν η εμπειρία αυτή;

 

Πολύ καλή. Το είχα ξανακάνει πιο παλιά, αλλά αυτή ήταν η πρώτη σοβαρή προπόνηση trials. Περάσαμε πολύ καλά και γελάσαμε πολύ, αυτό είναι το σημαντικό. Τώρα που το δοκίμασα, έχω μια μοτοσυκλέτα trial στο γκαράζ μου και θα κάνω πιο συχνά εξάσκηση.

 

Πως είναι το σώμα σου μετά από τις τρεις έντονες ημέρες στην Sepang; Είδαμε το χέρι σου καταπονημένο...

 

Τα πάω καλά. Είναι φυσιολογικό το χέρι μου να είναι έτσι μετά το πρώτο τεστ, αλλά η αλήθεια είναι ότι ένιωσα καλά. Κάθε ημέρα και καλύτερα. Την πρώτη ημέρα ήμουν κάπως αδύναμος, διότι ανάρρωνα από μια γρίπη και ήμουν κουρασμένος. Δεν ήμουν στην καλύτερη δυνατή κατάσταση, αλλά κάθε ημέρα που περνούσε βελτιωνόμουν. Κάναμε και προσομοίωση αγώνα και τα πήγαμε καλά. Πρέπει να συνεχίσω να προετοιμάζομαι και να βελτιώνομαι, αλλά στο τέλος η καλύτερη προπόνηση είναι με τη μοτοσυκλέτα.

 

Τα συμπεράσματά σου μετά την προσομοίωση αγώνα;

 

Είδαμε ότι μπορούμε να βελτιωθούμε στις στροφές και στην έξοδο αυτών, ενώ θετικά ήταν και τα ελαστικά της Bridgestone. Δούλεψαν καλά και μου άρεσαν πολύ. Είναι παρόμοια με τα προηγούμενα, αλλά τα καινούργια έχουν καλύτερη πρόσφυση και είναι σταθερά από την αρχή μέχρι το τέλος.

 

Η Honda θα είναι το ίδιο ανταγωνιστική φέτος, με το ένα λίτρο λιγότερο καύσιμο;

 

Ναι, μέχρι τώρα δεν είχαμε πρόβλημα με την κατανάλωση. Ίσως να έχουμε σε κάποιες πίστες, αλλά τώρα είμαστε οκ με αυτό. Αυτή η αλλαγή σημαίνει κιόλας ότι πρέπει να ισορροπήσουμε τη μοτοσυκλέτα, διότι δεν είναι όπως πριν αλλά υπάρχουν μικρές αλλαγές.

 

Πόσο διαφορετικός ήταν ο Marquez στο πρώτο τεστ φέτος, σε σχέση με πέρυσι;

 

Έχω περισσότερη εμπειρία και αυτό το βλέπει κανείς μέσα κι έξω από την πίστα. Θυμάμαι πέρυσι ήμουν στο όριο σε κάθε γύρο, αλλά φέτος ήταν διαφορετικά. Βρίσκω πιο γρήγορα τον καλύτερο τρόπο να βελτιωθούμε, όταν πρόκειται για να δοκιμάσουμε κάτι διαφορετικό. Αυτό είναι σημαντικό για την Honda.

 

Πως βλέπεις τη νέα αγωνιστική σεζόν;

 

Φέτος, το πρώτο που θα κάνουμε είναι να έχουμε την προσοχή μας στα τεστ πριν την έναρξη της επίσημης σεζόν. Όταν ξεκινήσουμε βέβαια, θα παλέψουμε και πάλι για τον Τίτλο και θα προσπαθήσουμε να είμαστε ανταγωνιστικοί από την αρχή.

 

Έκανε κάποια μεγάλη αλλαγή στο τεστ, για να δεις πως θα λειτουργήσει;

 

Εξαρτάται. Για την ώρα είδαμε ότι το βασικό set-up είναι καλό. Κάποιες φορές όμως είναι καλό να κάνεις μεγάλες αλλαγές για να δεις αν θα λειτουργήσουν υπέρ ή κατά, διότι με μικρές αλλαγές παραμένει πάντα η αμφιβολία.

 

Κάτι που πρέπει να βελτιώσεις φέτος, είναι οι εκκινήσεις σου. Έχεις ξεκινήσει εξάσκηση;

 

Ναι, έχω ξεκινήσει κι έχω βελτιωθεί λίγο, αλλά είναι διαφορετικό να το κάνεις εδώ στην ησυχία σου και τελείως διαφορετικό στον αγώνα.

 

Φέτος θα έχεις στις πίστες κάποιους από τους παλιούς σου αντιπάλους από την Moto2. Πως τους βλέπεις;

 

Πολύ καλούς. Με βάση το πως τα πάει κάποιος στην Moto2, θέτεις τον πήχη των προσδοκιών γι' αυτόν. Περίμενα ότι ο Pol θα ήταν γρήγορος και τα πήγε καλά στο πρώτο του τεστ πάνω σε μοτοσυκλέτα MotoGP. Κι ο Redding δείχνει καλός πάνω στην Honda. Στο MotoGP μετράει πάντα το πως θα τερματίσεις και όχι το πως ξεκινάς και είμαι βέβαιος ότι και οι δυο τους θα προοδεύσουν κατά τη διάρκεια της χρονιάς. Ο Pol, με την εργοστασιακή μοτοσυκλέτα MotoGP, θα είναι στις μπροστά θέσεις φέτος.

 

Νοιώθεις περισσότερη πίεση, έχοντας κατακτήσει το Πρωτάθλημα;

 

Είναι διαφορετικά. Για παράδειγμα πέρυσι, στο ίδιο τεστ, ήμουν πιο πολύ νευρικός και είχα περισσότερες αμφιβολίες. Τώρα είμαι ήρεμος, αλλά βέβαια είναι μόνο το πρώτο τεστ. Στους αγώνες θα είναι διαφορετικά, διότι θα υπάρχει πίεση, αν και δουλεύω καλά κάτω από πίεση. Αν είμαι τέταρτος, πέμπτος ή έκτος... ο κόσμος θα λέει ότι αυτό είναι καταστροφή και να τερματίζω δεύτερος θα λένε ότι θα μπορούσα και καλύτερα. Πέρυσι είχα το πλεονέκτημα ότι το κάθε μου αποτέλεσμα θεωρούνταν καλό.

 

Επόμενο άρθρο »

Rossi: Την θέλω με 24 λίτρα!

« Προηγούμενο άρθρο

Συνέντευξη με τον Dani Pedrosa

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα