• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
5ος Αγώνας - Γαλλία (Le Mans)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Αυστραλία: 12η pole για τον Marquez!
Καταπληκτικός Crutchlow στη 2η θέση, 1η σειρά και για Lorenzo!
Νέα 18/10/2014 - 08:53

Ο Marc Marquez σημείωσε τον καλύτερο χρόνο του διημέρου και κατάφερε να πάρει τη 12η pole position της φετινής σεζόν, ισοφαρίζοντας τις περισσότερες pole positions που έχει πάρει ποτέ αναβάτης στην MotoGP κατηγορία! Πλέον και αφού έχει ισοφαρίσει το ρεκόρ του Casey Stoner (2011), ο Ισπανός ελπίζει ότι θα μπορέσει να το καταρρίψει στους εναπομείναντες δυο Γύρους!

Ο Ισπανός - ο οποίος παράλληλα πήρε και το ρεκόρ τελικής με 346,2χλμ/ώρα - βρήκε ένα πολύ καλό στήσιμο για τη μοτοσυκλέτα του και σταμάτησε το χρονόμετρο στο 1:28.408, αφήνοντας πίσω του για 0.234 τον Cal Crutchlow!

Ο Βρετανός αποτέλεσε την έκπληξη της ημέρας, καταφέρνοντας να πάρει την πρώτη του 1η σειρά με την Ducati, επιστρέφοντας στις πρώτες τρεις θέσεις μετά από ένα χρόνο και την 3η θέση που είχε πάρει πέρυσι στην Μαλαισία (με την ομάδα της Tech3). Ο ίδιος ήταν ασυνήθιστα σοβαρός στις δηλώσεις του και αρκέστηκε να υπογραμμίσει πόσο ικανοποιημένος ήταν που (με την «παλιά» G14) άφησε πίσω του τους Iannone και Dovizioso με την GP14.2.

Τρίτη θέση για τον Jorge Lorenzo - όγδοη φορά φέτος που θα πάρει θέση στην 1η σειρά - και ο Ισπανός αποκτά ένα καλό προβάδισμα έναντι των Valentino Rossi και Dani Pedrosa, με τους οποίους δίνει τη μάχη για τη δεύτερη θέση στο Πρωτάθλημα.

Ο τελευταίος πέρασε νικηφόρα από τις ΚΑΤ1, όταν έγραψε δυο γρήγορους γύρους και στη συνέχεια επέστρεψε στο γκαράζ του. Αντίστοιχα και οι υπόλοιποι αναβάτες επέστρεψαν στα box των ομάδων τους, καθώς άρχισε να πέφτει μια ελαφριά βροχή. Ο Aoyama είχε προλάβει κι εξασφάλισε τη δεύτερη θέση και πήρε το εισιτήριο για πρώτη φορά στην καριέρα του στις ΚΑΤ2!

Η βροχή - ευτυχώς - σταμάτησε και το σύνολο των οδηγών κατέβασαν χρόνους! Ο Bradley Smith έχασε για 6 χιλιοστά την ευκαιρία να βρεθεί και πάλι στην πρώτη σειρά του grid και περιορίστηκε στην πολύ καλή τέταρτη θέση. Ο Pedrosa κατάφερε να πάρει την πέμπτη θέση, αφήνοντας στην έκτη θέση τον Aleix Espargaro.

Έβδομος καλύτερος χρόνος για τον Andrea Iannone, με τον Ιταλό να ανοίγει την τρίτη σειρά και να έχει πίσω του έναν συμπατριώτη του. Αυτός δεν είναι άλλος από τον Valentino Rossi που δεν κατάφερε να επαναλάβει την επιτυχημένη στρατηγική που του χάρισε τη δεύτερη θέση στις ΚΑΤ2 του Motegi.

Τρία δέκατα χωρίζουν τους ομόσταυλους της Tech3, με τον Pol Espargaro να μένει στην ένατη θέση σήμερα. Την τέταρτη σειρά της αυριανής σχάρας εκκίνησης, συμπληρώνουν οι Andrea Dovizioso (πολύ απογοητευμένο), Stefan Bradl και Hiroshi Aoyama.

Επόμενο άρθρο »

Αυστραλία Moto2: Σπάει τα χρονόμετρα ο Rabat!

« Προηγούμενο άρθρο

Αυστραλία Moto3: Η pole στον Marquez!

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα