• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
5ος Αγώνας - Γαλλία (Le Mans)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Ducati: Έξτρα πίεση
Για να πάρουμε αποτελέσματα!
Νέα 09/03/2015 - 10:07

Στο πρόσφατο τεστ της Sepang2, ο Paolo Ciabatii - Αθλητικός Διευθυντής της Ducati - επανέλαβε τη θέληση της ομάδας να κάνει το επόμενο βήμα το 2015. Οι κόκκινοι πέρασαν τα τελευταία χρόνια πολύ δύσκολα, ωστόσο το 2014 έδειξαν σοβαρά σημάδια ανάκαμψης με την έλευση του Gigi DallIgna και την ανταγωνιστικότητα της GP14.

 

Μιλώντας από την Μαλαισία, ο Ciabatti έκανε λόγο για την αναδιάρθρωση στις δομές λειτουργίας των κόκκινων, μια ουσιαστική αλλαγή στην επικοινωνία μέσω Τμημάτων, την οποία ήθελε και επέβαλε ο DallIgna από την πρώτη στιγμή που ανέλαβε καθήκοντα ως Γενικός Διευθυντής στο Ducati Corse.

 

«Ο Gigi ήρθε στην εταιρεία στα τέλη του 2013, μετά από μερικές πολύ δύσκολες σεζόν για το εργοστάσιο. Δεν υπήρξαν σημαντικές αλλαγές στο ανθρώπινο δυναμικό, αλλά στο πως δούλευαν και συνεργάζονταν μεταξύ τους», εξήγησε ο Ciabatti.

 

«Τώρα έχουμε ανθρώπους που συνεργάζονται καλά, διότι συνήθως οι μηχανικοί για τα ηλεκτρονικά, το πλαίσιο και τον κινητήρα δούλευαν ανεξάρτητα, παρά το ότι μιλάμε για τρεις βασικότατους τομείς της μοτοσυκλέτας, στους οποίους πρέπει να κάνεις συμβιβασμούς για να καταλήξεις στην καλύτερη δυνατή μοτοσυκλέτα».

 

«Βέβαια, το να δουλεύει η ομάδα σαν ενιαίο σύνολο είναι το ένα κομμάτι. Τα αποτελέσματα μέσα στις πίστες πρέπει να αντικατοπτρίζουν αυτή την αλλαγή και με το έξτρα μαλακό ελαστικό στις κατατακτήριες - το οποίο δεν είναι χρήσιμο στον αγώνα - και το έξτρα καύσιμο, η ομάδα πρέπει να έχει τη δυνατότητα για καλά αποτελέσματα».

 

Αν τα παραπάνω αποτελέσματα θα φέρουν το επιθυμητό αποτέλεσμα (=νίκες), μόνον ο καιρός και η έναρξη του Πρωταθλήματος θα το δείξουν. Για πρώτη φορά όμως εδώ και αρκετό διάστημα, η Ducati έχει στο οπλοστάσιό της μια καινούργια μοτοσυκλέτα, την GP15 και πλέον - σύμφωνα και με τον Ciabatti - μια νίκη στο MotoGP δεν φαντάζει ουτοπία.

 

«Στόχος μας είναι να παλεύουμε για βάθρα και να πάρουμε μια νίκη. Δεν είναι υπερφιλόδοξη προσέγγιση, είναι σίγουρα φιλόδοξη αλλά αν δεν θέτεις φιλόδοξους στόχους, τότε δεν πρόκειται να τους υλοποιείς! Γι’ αυτό βάζουμε έξτρα πίεση στους εαυτούς μας για να πάρουμε τα αποτελέσματα».

 

«Επιπρόσθετα περιμένουμε και θέλουμε να είμαστε μέσα στους διεκδικητές του Τίτλου πολύ σύντομα, παρά το γεγονός ότι γνωρίζουμε ότι η Honda και η Yamaha έχουν σχεδόν τέλειες μοτοσυκλέτες και τέσσερεις από τους καλύτερους αναβάτες στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα».

Επόμενο άρθρο »

A.Marquez: Ελπίζω να κάνουμε εκπλήξεις!

« Προηγούμενο άρθρο

Bautista: Δύσκολη πρόκληση!

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα