• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
6ος Αγώνας - Καταλωνία (Montmelo)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
A.Marquez: Ελπίζω να κάνουμε εκπλήξεις!
Θέλω να κερδίσω τον Τίτλο του Rookie της Χρονιάς!
Νέα 09/03/2015 - 11:34

Σε αντίθεση με την περσινή χρονιά, όταν η πίεση και το άγχος ήταν έκδηλα μέχρι και τον τελευταίο αγώνα της Moto3, ο Alex Marquez απολαμβάνει το γεγονός ότι θα είναι rookie στην Moto2, κάτι που συνεπάγεται όχι πίεση σε μια ομάδα - την Marc VDS - που αναβάτες της έχουν τερματίσει στην 1η ή στη 2η θέση τα τελευταία δυο χρόνια!
 

«Ναι, δεν έχεις την πίεση του να κερδίζεις συνεχώς», σχολίασε ο Alex Marquez στην επίσημη παρουσίαση της ομάδας της Marc VDS στην Moto2. «Μπορείς να παίξεις λίγο, να πάρεις περισσότερα ρίσκα για να δώσεις το 120%. Μπορείς να το διασκεδάζεις και να πιέζεις για να βρεις το όριο».

 

«Αν, μάλιστα, είσαι χαρούμενος με τον εαυτό σου και με την ομάδα, τότε μπορείς να κάνεις πολύ καλή δουλειά. Μπορείς και προς το τέλος της σεζόν να κάνεις και μερικές εκπλήξεις! Θα δούμε τι θα γίνει», πρόσθεσε ο νεαρότερος από τα αδέλφια Marquez, ο οποίος είναι μόλις 18 χρονών.

 

Πολλοί περιμένουν να δουν τόσο τον Alex, όσο και τον συνονόματό του Rins, να εντυπωσιάζουν στη μεσαία κατηγορία και να πρωταγωνιστούν στους αγώνες. Ωστόσο, αν βασιστούμε στα μέχρι στιγμής χειμερινά τεστ, ο δεύτερος είναι πιο πιθανό να είναι κοντά στην κορυφή, με τον Marquez να είναι 26ος στην Valencia και 16ος στην Jerez.

 

Ο Rins θα είναι το σημείο αναφοράς για τον Marquez: «Είναι λογικό γιατί κι αυτός είναι rookie. Θέλω να κερδίσω αυτό το τρόπαιο στο τέλος της σεζόν και γι’ αυτό είναι φυσιολογικό να υπάρχει αυτή η σύγκριση. Θα δούμε μετά το τέλος του πρώτου αγώνα σε τι θέση θα είναι ο καθένας».

 

Στη νέα του ομάδα, θα είναι ομόσταυλος με έναν πολύ καλό φίλο τόσο του ίδιου, όσο και του αδερφού του, τον Tito Rabat. Ένα εύλογο ερώτημα είναι κατά πόσο οι δυο καλοί φίλοι εκτός πίστας, θα καταφέρουν να διατηρήσουν την εξαιρετική τους σχέση δίνοντας συνεχώς μάχες μέσα στις πίστες του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος.

 

«Αυτός είναι ο στόχος, να διατηρήσουμε δηλαδή την ίδια σχέση όπως και τώρα. Η πραγματικότητα στους αγώνες είναι ότι ένας αναβάτης κερδίζει, όχι μια ομάδα. Για την ώρα η σχέση μας παραμένει η ίδια. Πρέπει εμείς από την πλευρά μας να πούμε: οκ, μέσα στην πίστα αγωνιζόμαστε. Εκτός η κατάσταση δεν αλλάζει. Πρέπει κι οι δυο μας να το καταλάβουμε αυτό».

 

Ο πρώτος αγώνας της σεζόν 2015 πλησιάζει και για τον Alex Marquez ο στόχος παραμένει ο ίδιος: «Θα δούμε τι θα γίνει, όμως ο δικός μας στόχος είναι να βελτιωνόμαστε συνεχώς, να παίρνουμε μερικά βάθρα και να είμαστε συνεχώς μέσα στη δεκάδα των πρώτων».

Επόμενο άρθρο »

Ποιούς να προσέξουμε φέτος (Μέρος 1ο)

« Προηγούμενο άρθρο

Ducati: Έξτρα πίεση

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα