• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
5ος Αγώνας - Γαλλία (Le Mans)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Ποιούς να προσέξουμε φέτος (Μέρος 1ο)
Ένα κείμενο του Mat Oxley
Νέα 09/03/2015 - 12:42

Ο Mat Oxley γράφει αποκλειστικά για το motograndprix.gr και - λίγες ημέρες πριν την έναρξη της νέας αγωνιστικής σεζόν - εστιάζει την προσοχή του στους αναβάτες τους οποίους θα πρέπει να προσέξουμε τη νέα σεζόν.

 

Marc Marquez, Repsol Honda

Σε ανύποπτο χρόνο, ο Mick Doohan είχε παραδεχτεί ότι στους αγώνες το 90% το παίζει η ψυχολογία και γι’ αυτό το λόγο ο Marquez δεν άφησε περιθώριο αντίδρασης στους αντιπάλους του μετά το τέλος των δυο χειμερινών τεστ στην Μαλαισία. Αν ο MM93 δεν τραυματιστεί, τότε είναι βέβαιο ότι θα έχει τρεις Τίτλους MotoGP με το τέλος της σεζόν. Είναι μόλις η τρίτη του σεζόν σε μεγάλη μοτοσυκλέτα κι έτσι όχι μόνο βελτιώνεται ως αναβάτης, αλλά και η Honda κατανοεί καλύτερα τι χρειάζεται για να είναι ακόμα πιο γρήγορος.

Τι δηλώνει ο Marquez: «Με τη νέα μοτοσυκλέτα είμαστε ήδη στο ίδιο επίπεδο όπως το 2014 κι έχουμε ακόμα μεγάλο περιθώριο βελτίωσης».

 

Jorge Lorenzo, Movistar Yamaha

Ο Lorenzo είχε ένα φριχτό 2014. Ξεκίνησε τη σεζόν με παραπανίσια κιλά και σε μέτρια φυσική κατάσταση, μετά από μια σειρά επεμβάσεων το χειμώνα, και αυτά επηρέασαν και την πνευματική του κατάσταση. Οι όποιες ελπίδες του για τον Τίτλο είχαν εξανεμιστεί μετά από τους δυο πρώτους αγώνες, μετά την πτώση του στον πρώτο γύρο του Qatar και την άκυρη εκκίνησή του στο Τέξας. Φέτος είναι αποφασισμένος να πάρει το αίμα του πίσω. Είναι σε πολύ καλή φυσική κατάσταση, είναι πιο δυνατός και θέλει να εκδικηθεί τον Marquez. Όταν ο Lorenzo βρεθεί στην ημέρα του, είναι πολύ δύσκολο για τον οποιονδήποτε να τον κερδίσει, με αλάνθαστη ακρίβεια και μετρονομικό ρυθμό αγώνα. Ωστόσο αυτά είναι αρκετά για να νικήσει τον Marquez και την Honda; Αμφιβάλλω...

Τι δηλώνει ο Lorenzo: «Η μοτοσυκλέτα έχει βελτιωθεί σε σχέση με τα τεστ στην Valencia. Αν είχαμε αγώνα αύριο, θα μπορούσαμε να παλέψουμε για τη νίκη.

Επόμενο άρθρο »

A.Espargaro: Οι αλλαγές στα ηλεκτρονικά

« Προηγούμενο άρθρο

A.Marquez: Ελπίζω να κάνουμε εκπλήξεις!

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα