• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
3ος Αγώνας - HΠΑ
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
WSBK-Donington Park: Θρίαμβος Spies, ήττα Haga
Spies κερδίζει, Haga πέφτει
Νέα 28/06/2009 - 11:33
Oι 45 βαθμοί που χώριζαν στη βαθμολογία τον Haga από τον Spies πριν τον αγώνα του Donington εξανεμίστηκαν μέσα σε λίγες ώρες όχι μόνο από μια καταπληκτική, «άπιαστη» απόδοση του Αμερικανού αναβάτη της Υamaha, αλλά και από την άτυχη στιγμή του Haga στο δεύτερο σκέλος που είδε την εργοστασιακή του Ducati να εκτινάσσεται στον αέρα, τον ίδιο να χτυπάει πολλές φορές το έδαφος και να φεύγει από την Αγγλική πίστα με κάταγμα σε σπόνδυλο. Οι βαθμοί που χωρίζουν τον ακόμα πρωτοπόρο Haga από τον Spies είναι 14 πλέον και ο «τυφώνας» Ben Spies έχει αρχίσει να βλέπει και πάλι την πιθανότητα να κατακτήσει τον Παγκόσμιο τίτλο στα Superbike από την πρώτη του κιόλας χρονιά. 

 

ΠΡΩΤΟ ΣΚΕΛΟΣ:

Spies μακράν!

Με την εκκίνηση να παίζει πολύ σημαντικό ρόλο σε αυτήν την αγγλική πίστα, πρώτος φεύγει ο Biaggi με δεύτερο τον Spies, αλλά σύντομα η σειρά αντιστρέφεται. Τους ακολουθούν οι Haga, Byrne, Nakano, Checa, Haslam, Sykes. Στον 3ο γύρο ο δεύτερος αναβάτης της εργοστασιακής ομάδας της Ducati ο Michel Fabrizio (3oς στη βαθμολογία) έχει περάσει στην 10η μόλις θέση. Ένα γύρο μετά κι ενώ οι Spies και Βiaggi φαίνεται να ξεκολλούν από τους υπόλοιπους, με τον Haga να τους ακολουθεί, η πρώτη BMW βρίσκεται στην 11η θέση (Xaus) με τον Hopkins, που έχει επιστρέψει μετά από τον τραυματισμό του, στην 12η θέση. Μέχρι τον 6ο γύρο οι δύο πρώτοι έχουν απομακρυνθεί και τελικά ούτε ο Haga δείχνει πως μπορεί να ακολουθήσει, χωρίς όμως να κινδυνεύει από τους Byrne, Haslam και Nakano, που βρίσκονται πίσω του. Ο Fabrizio ανεβαίνει σιγά-σιγά θέσεις, ο Lavilla και ο Sykes εγκαταλείπουν από διαφορετικούς λόγους ο καθένας, ενώ ο Hopkins μέχρι τον 8ο γύρο έχει περάσει στην 9η θέση. O νικητής του προηγούμενου σκέλους (β’ σκέλους στο Misano) o Bρετανός Johathan Rea επιτίθεται στον Fabrizio και τον ξαναπερνά στην 8η θέση. Στον 11ο γύρο και ενώ ο Haga χάνει διαρκώς έδαφος, ο Spies μεγαλώνει τη διαφορά του από τον Biaggi, που κάνει έναν καταπληκτικό αγώνα, με το γνωστό «απαλό» του στυλ πάνω στις στροφές που νομίζεις πως κινείται με μοιρογνωμόνιο. Στον 14ο γύρο ο Hopkinsπερνάει τον Fabrizio! Σπουδαία νέα για τον αναβάτη της ιδιωτικής ομάδας της Honda που φαίνεται πως στο βρετανικό γύρο δείχνει ένα κομμάτι από την ικανότητά του που έχει ακονιστεί στο «κολαστήριο των MotoGP». Με τον αγώνα να τελειώνει και τις τρεις πρώτες θέσεις να έχουν ξεκαθαρίσει, ένας μικρός αγγλικός εμφύλιος ξεσπά για την τέταρτη θέση. Ο Byrne επιτίθεται στον Haslam και τούμπαλιν. Στον τερματισμό ο Spies έχει ξεφύγει γύρω στα 10 μήκη από τον Biaggi, με τον Haga να τερματίζει τρίτος. Σημειώστε εδώ πως ο Biaggi λαχτάρησε λίγο πριν τερματίσει, αφού η Aprilia RSV4 του άρχισε να μένει απο βενζίνη λίγες στροφές πριν την καρό σημαία! Πίσω τους τερματίζουν οι Haslam, Byrne, Nakano, Rea, Hopkins, Smrz, Kyonari, Checa, Fabrizio, Camier, Lanzi, Xaus. Στη βαθμολογία o Haga είναι πρώτος με 309 βαθμούς και οι Spies (269) και Fabrizio (241) ακολουθούν.  

 

ΔΕΥΤΕΡΟ ΣΚΕΛΟΣ:

Spies κερδίζει, Ηaga πέφτει

Ο Haslam κάνει πολύ καλή εκκίνηση, για να τον καταπιούν λίγο αργότερα οι πρωτοκλασάτοι του πρωταθλήματος. Στο δεύτερο γύρο ο Rea σημειώνει πτώση από μπροστινό και ξανασηκώνεται, χάνοντας όμως πολλές θέσεις και ο Nakano γλιστράει και κάνει ένα εντυπωσιακό highsiding με πολλά χιλιόμετρα. Δύο γύρους αργότερα και ενώ ο Spies επαναλαμβάνει την απόδοση του πρώτου σκέλους βρισκόμενος στην κορυφή και απομακρυνόμενος των υπολοίπων, ο Biaggi που βρίσκεται και πάλι δεύτερος πέφτει και σηκώνεται, για να συνεχίσει όμως στις τελευταίες θέσεις. Λίγο αργότερα ο Haga που έχει βρεθεί για λίγο δεύτερος πέφτει και αυτός, αλλά με πολύ δύναμη, πτώση που η αρχική διάγνωση μιλά για για κατάγματα στο δεξί του χέρι και στην σπονδυλική του στήλη! Ο αγώνας του Donington φέρνει τα πάνω-κάτω στο πρωτάθλημα… Πίσω από τον Spies, που μέχρι τον 9ο γύρο έχει κάνει διαφορά 6,7 δευτερολέπτων, κινείται ο Haslam με τον Fabrizio, ενώ στον 10 γύρο ο εργοστασιακός αναβάτης Fabrizio χάνει μια ακόμα θέση, από αναβάτη ιδιωτικού τημ της Ducati, τον Shane Byrne. Στον 12ο γύρο ο Spies έχει κάνει 7 δευτερόλεπτα διαφοράς από τον Haslam που αποκρούει περίφημα τις επιθέσεις, ο Rea είναι 20ος και ο Biaggi 21ος. Στους τελευταίους γύρους ο Fabrizio επανέρχεται στην 3η θέση, αλλά δεν μπορεί να απειλήσει τον πολλά υποσχόμενο Halsam που τερματίζει μια άξια κερδισμένη 2η θέση. Πίσω από τον 4ο Byrne, τερματίζουν οι Sykes, Camier, με 9ο τον Xaus, 10ο τον wildcard Αndrews και πίσω του τον Lanzi.

Μετά τον ένατο γύρο ο Spies έχει σημειώσει 10 νίκες και 3 εγκαταλείψεις, ενώ ο Haga 6 νίκες και 2 εγκαταλείψεις. Ο μόνος αναβάτης, εκτός των δύο παραπάνω, που έχει σημειώσει νίκη είναι ο Fabrizio.


EΠΟΜΕΝΟΣ ΓΥΡΟΣ ΣΤΟ BRNO ΤΗΣ ΤΣΕΧΙΑΣ ΣΤΙΣ 26 ΙΟΥΛΙΟΥ

Επόμενο άρθρο »

Assen GP 125: Gadea νικητής, Martinez 200 βάθρα!

« Προηγούμενο άρθρο

Τι συμβαίνει με τον Stoner;

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα