• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
4ος Αγώνας - Ισπανία (Jerez)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
MOTOGP: Πριν τον αγώνα του Donington
H κατάσταση των ομάδων και των αναβατών πριν την επισκεψή τους στη Βρετανική Πίστα.
Νέα 23/07/2009 - 10:26

Ο Valentino Rossi πηγαίνει στο Donington Park, για το Βρετανικό Grand Prix, προσπαθώντας να δώσει τέλος σε μια άκαρπη περίοδο τεσσάρων ετών, στο συγκεκριμένο αγώνα. Ο τριαντάχρονος Ιταλός, έχει νικήσει έξι φορές στη Βρετανία, με την τελευταία όμως να είναι το 2005. 

 

Ο Rossi πηγαίνει στη Bρετανική Πίστα βρισκόμενος σε εκπληκτική κατάσταση, μετά από μια ακόμα επική μάχη με τον ομόσταβλό του, Jorge Lorenzo στο Sachsenring. Η διαφορά για το πρωτάθλημα υπέρ του Rossi, βρίσκεται αυτή τη στιγμή στους 14 βαθμούς και όλα δείχουν ότι θα ακολουθήσει μια ακόμα δυνατή μονομαχία στο Donington, που θα φιλοξενήσει για τελευταία φορά το γύρο του Βρετανικού Grand Prix. 

 

O Lorenzo τερμάτισε έκτος πέρσι στο Donington, όμως έχει νικήσει ως αναβάτης των 250c.c. . Ο Ισπανός, νικητής σε δύο φετινά Grand Prix, θέλει απεγνωσμένα να επιβληθεί του Valentino, καθώς η μεταξύ τους ένταση ανεβαίνει και ο ίδιος, απειλεί να μεταβεί στην ομάδα της Honda την επόμενη σεζόν.

 

Ο Casey Stoner έχει πολύ καλή παράδοση στο Βρετανικό Grand Prix. Ο Αυστραλός θα προσπαθήσει να κάνει το hat-trick, έχοντας ήδη δύο νίκες στη συγκεκριμένη πίστα, τα δύο προηγούμενα χρόνια. Τον τελευταίο καιρό ταλαιπωρείται από ένα μυστηριώδες πρόβλημα υγείας, που τον έχει φέρει πίσω σε αποτελέσματα και βαθμούς. Στη Γερμανία έδειξε να βρίσκεται σε καλύτερη κατάσταση, αλλά έχασε το βάθρο λόγω λανθασμένης επιλογής ελαστικών. 

 

Ο Dani Pedrosa φτάνει και αυτός στο Donington με καλή ψυχολογία, λόγω της τρίτης θέσης στο Γερμανικό Grand Prix, δύο εβδομάδες μετά την πρώτη φετινή του νίκη στη Laguna Seca. Ο αναβάτης της Repsol Honda, έχει κερδίσει τον αγώνα του Donington τόσο στα 250c.c., όσο και στη μεγάλη κατηγορία, και βρίσκεται στην τέταρτη θέση του πρωταθλήματος 68 βαθμούς πίσω από το Rossi.

 

Οι Άγγλοι θα υποστηρίζουν τον James Toseland, που έκανε μια άσχημη εμφάνιση στον περσινό αγώνα της πατρίδας του. Ο πρώην Παγκόσμιος Πρωταθλητής Superbike σημείωσε πτώση στην πρώτη κιόλας στροφή, απογοητεύοντας τους πολυπληθείς θαυμαστές του. Ο αναβάτης από το Yorkshire επιστρέφει με την ομάδα της Μonster Tech 3 Yamaha, αποφασισμένος να αποζημιώσει τους υποστηρικτές του.

 

Οι Marco Melandri, Andrea Dovizioso, Randy De Puniet και Mika Kallio έχουν όλοι νικήσει στα 250 c.c., στη Βρετανική Πίστα.  

 

Ο πρώην Παγκόσμιος Πρωταθλητής 125 c.c. Andrea Dovizioso, έχει κάνει άσχημες εμφανίσεις στους τελευταίους αγώνες, χωρίς να βαθμολογηθεί. Ο De Puniet σημείωσε μια εντυπωσιακή πτώση στη Γερμανία, αλλά θα είναι έτοιμος να αγωνιστεί, όπως και ο Mika Kallio, που νίκησε στον αγώνα των  250c.c.c πέρσι, αλλά ακόμα αναρρώνει από την απώλεια ενός δακτύλου στη Laguna Seca.

 

Ο Chris Vermeulen είναι γνωστός στο βρετανικό κοινό, ως νικητής του Βρετανικού Πρωταθλήματος Superbike, αλλά δε βρίσκεται ακόμα σε καλή κατάσταση, μετά τον πρόσφατο τραυματισμό του στο ώμο, κατά τα δοκιμασικά του Sachsenring.  

 

O Hiroshi Aoyama ηγείται στο Πρωτάθλημα των 250 c.c. Ο Γιαπωνέζος έχει πλεονέκτημα 10 βαθμών έναντι του δεύτερου, Alvaro Bautista που έχει πάρει δύο καρώ σημαίες στο Donington, στα 125 c.c. . Ο Marco Simoncelli βρίσκεται τέταρτος στο Πρωτάθλημα, πίσω από τον Hector Barbera, 32 πόντους πίσω από τον πρωτοπόρο Aoyama.

 

Ο πρωτοπόρος του πρωταθλήματος των 125 c.c., Julian Simon σημείωσε την πρώτη νίκη της καριέρας του σε ένα πλημμυρισμένο κυριολεκτικά Donington, τέσσερα χρόνια πριν. Μετά τη δεύτερη φετινή του νίκη, στη Γερμανία ηγείται του team mate του, Sergio Gadea με 25 βαθμούς, με το Bradley Smith να ακολουθεί τρίτος.

Επόμενο άρθρο »

GRESINI HONDA: Προσπαθούν να συνεχίσουν τις καλές εμφανίσεις

« Προηγούμενο άρθρο

Μ.ΒΡΕΤΑΝΙΑ LIVE: Ο καιρός ο πιο σημαντικός παράγοντας!

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα