• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
5ος Αγώνας - Γαλλία (Le Mans)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Stoner: Δεν γυρίζω!
Θα είναι στην πίστα και αύριο!
Νέα 02/02/2016 - 18:47

Ο Casey Stoner έκανε τον ένατο καλύτερο χρόνο σήμερα, δεύτερη ημέρα δοκιμών στην πίστα της Μαλαισίας.

 

Για τον Αυστραλό άσο ήταν βέβαια η πρώτη ημέρα και η πρώτη φορά από το 2012 που χρονομετρήθηκε απέναντι σε αναβάτες του MotoGP.

 

Με βάση τη σημερινή εικόνα του, μπορούμε να πούμε ότι ο Casey Stoner σίγουρα θα εξέπληξε πολλούς, αποδεικνύοντας ότι είναι πολύ ανταγωνιστικός ακόμα και μετά από αποχή τόσων ετών!

 

Ο Stoner ήταν ταχύτερος από τους υπόλοιπους αναβάτες της Ducati με το σκληρό ελαστικό, αφότου το μαλακό αποσύρθηκε από την Michelin μετά τη σφοδρή πτώση του Baz.

 

Ο Petrucci για παράδειγμα δεν έπεσε κάτω από το 2:02, με τον Scott Redding να φτάνει στα 2:01,8 το απόγευμα.

 

Οι εργοστασιακοί από την άλλη έκαναν 2:01,6 (Iannone) και 2:02,4 (Dovizioso) την ώρα που ο Αυστραλός ήταν από τους λίγους που βελτιώθηκε στα τελευταία λεπτά και κατέβηκε στο 2:01,1!

 

Παρά τα ευχάριστα αυτά μαντάτα πάντως, ο Casey Stoner επανέλαβε κάτι που έχει τονίσει πάρα πολλές φορές: ότι δεν επιθυμεί να επιστρέψει στο Πρωτάθλημα.

 

«Ήταν ωραίο που επέστρεψα στην πίστα μαζί με τα άλλα παιδιά. Δεν ήταν βρώμικη και είχα να αντιμετωπίσω τις ίδιες συνθήκες με όλους», σχολίασε ο Αυστραλός.

 

«Έτσι μπορούμε να δώσουμε την ίδια πληροφόρηση με τους υπόλοιπους αναβάτες και αυτό είναι πολύ σημαντικό για την εξέλιξη της μοτοσυκλέτας».

 

Η ερώτηση για το αν θα σκεφτόταν - μετά το τεστ - να δοκιμάσει τις δυνάμεις του απέναντι στον ανταγωνισμό και σε αγώνα βγήκε αβίαστα, με τον Stoner να απαντά το ίδιο εύκολα:

 

«Όχι, δεν έχω καμία πρόθεση να κάνω κάτι τέτοιο».

 

«Ήταν ωραίο που επέστρεψα στην πίστα για να μαζέψω δεδομένα, αλλά νομίζω ότι ακόμα μ’ αρέσει να βλέπω απ’ έξω τους αγώνες, από το να συμμετέχω ο ίδιος».

 

Τα άλλα σημαντικά νέα είναι ότι παρά τις αρχικές πληροφορίες περί συμμετοχής του Stoner στο τεστ μόνο σήμερα, η Ducati αποφάσισε να πάρει μέρος στις δοκιμές και αύριο ο Αυστραλός!

 

Το μόνο ερωτηματικό είναι το αν θα δοκιμάσει την GP16, καθώς για την ώρα έχει οδηγήσει στην Sepang μόνο την περσινή πρωτότυπη των κόκκινων.

 

«Δεν υπάρχει κάποιο πλάνο γι’ αυτό», απάντησε ο Stoner. «Δεν θέλουμε να περιπλέξουμε τα πράγματα και πρώτα θέλουν να τη δουν οι εργοστασιακοί».

 

«Ίσως να έχω την ευκαιρία να την οδηγήσω στο μέλλον, αλλά για την ώρα είναι καλύτερα να μαθαίνω και να προσαρμόζομαι».

 

«Μετά, όταν δούμε ότι δεν προχωράμε άλλο με την GP15, τότε μπορεί να πάμε στην GP16. Αλλά είναι πολύς ο χρόνος ανάμεσα σ’ αυτά τα δυο ενδεχόμενα».

 

Στη συνέχεια ο Αυστραλός αποκάλυψε ότι δεν πίεζε καν για να βγουν αυτοί του οι χρόνοι, με μοναδικό σκοπό του τη συλλογή δεδομένων.

 

«Δεν θέλαμε να πιέσουμε, να κάνουμε λάθη. Κάναμε αυτούς τους χρόνους για να μαζέψουμε δεδομένα».

 

«Σήμερα ένιωθα πιο καλά σε σχέση με την πρώτη ημέρα (σ.σ. το Σάββατο) και με καλύτερη κατανόηση της μοτοσυκλέτας».

Επόμενο άρθρο »

Sepang Test Ημ.3: Οι χρόνοι στις 13:00

« Προηγούμενο άρθρο

Αυτό που απασχολεί τον Rossi!

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα