• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
4ος Αγώνας - Ισπανία (Jerez)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
250 cc : Ο Aoyama νικητής στο Donington!
Ο Ιάπωνας αναβάτης της Scot Racing παίρνει την τρίτη φετινή του νίκη, στη Βρετανική Πίστα.
Νέα 26/07/2009 - 16:51

Ο Hiroshi Aoyama τερμάτισε πρώτος στη βρετανική μάχη των 250cc, με την πίστα του Donington να έχει στεγνώσει προκαλώντας πονοκέφαλο στους διεκδικητές του τίτλου.

 

Η επιλογή ελαστικών για το Βρετανικό Grand Prix was ήταν αδιαπραγμάτευτη: Η ανακήρυξη του αγώνα σε βρεγμένο σήμαινε ότι τα μαλακά και χαραγμένα ελαστικά θα χρησιμοποιούνταν για τους πρώτους γύρους.

 

Όμως, πριν τα μέσα του αγώνα η πίστα είχε στεγνώσει, αφήνοντας το ρίσκο στις ομάδες, αν πρέπει να αλλάξουν σε slick ελαστικά.

 

Ο Aoyama είχε δύο δύσκολες στιγμές, αλλά διαχειρίστηκε τη φθορά των ελαστικών του με μαεστρία, καθώς κανείς από τους διεκδικητές του τίτλου δεν άλλαξε σε slick. Παρά τις πιέσεις των αντιπάλων του, ο Ιάπωνας παρέμεινε ψύχραιμος, παίρνοντας τη νίκη και μεγαλώνοντας τη διαφορά του στο Πρωτάθλημα.

 

Ο έτερος διεκδικητής του τίτλου, Álvaro Bautista μείωσε τη διαφορά από επτά σε τρία δευτερόλεπτα, αλλά παρέμεινε εκτός επαφής με την κορυφή, αφού συνάντησε μια ομάδα αναβατών με λάστιχα στεγνών συνθηκών. Τελικά, τερμάτισε στη δεύτερη θέση.

 

Ο Mattia Pasini αντεπιτέθηκε, μετά από μια πτώση, για να καταλάβει την τρίτη θέση του βάθρου. Ο Alex Debón, επίσης σημείωσε πτώση, αλλά κατάφερε και αυτός να ξαναμπεί στον αγώνα, χωρίς να τον προσπεράσουν.

 

Η τέταρτη θέση πήγε στο Marco Simoncelli, και ακολούθησαν οι Mike di Meglio και ο Alex Debón.

 

O Aoyama προηγείται τώρα του Bautista με δεκαπέντε βαθμούς, για το Πρωτάθλημα των 250 cc.

Επόμενο άρθρο »

Μ.ΒΡΕΤΑΝΙΑ LIVE: H 1η νίκη του Dovizioso!

« Προηγούμενο άρθρο

125 cc : Νικητής ο Simón!

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα