• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
5ος Αγώνας - Γαλλία (Le Mans)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Zarco: Αν θες να κερδίσεις, δεν μπορείς συνεχώς να έχεις τα πάντα υπό έλεγχο
Νέα 14/08/2021 - 20:54

Δεν υπάρχει τίποτα καλύτερο για να ξεκινήσεις το αγωνιστικό Σαββατοκύριακο από ότι ένα νέο ρεκόρ γύρου και με αυτόν ακριβώς τον τρόπο το ξεκίνησε ο Johann Zarco. 

"Ήταν σίγουρα μια πολύ καλή πρώτη μέρα", ανέφερε ο Zarco για την Παρασκευή. "Ήξερα ότι οι συνθήκες ήταν καλές το πρωί και ζήτησα από την ομάδα να βάλει ένα καινούριο ελαστικό στο τέλος του session. Ήμουν ήδη "αναμμένος" από το προηγούμενο Σαββατοκύριακο. Ήξερα ότι οι αλλαγές στην μοτοσυκλέτα θα την βελτίωναν και είμαι χαρούμενος που αυτή η στρατηγική δούλεψε.Ήταν ωραίο που έκανα το ρεκόρ, μου ανέβασε την αυτοπεποίθηση, αλλά ακόμα δεν είμαι στο 100% που θα ήθελα να είμαι. Χρειάζομαι και άλλους γύρους αλλά κινούμαι στην σωστή κατεύθυνση".

Σήμερα ο Zarco ήταν ταχύτερος στις ΕΔ4, ενώ στις ΚΑΤ2 ήταν τέταρτος και θα ξεκινήσει αύριο από την δεύτερη σειρά της εκκίνησης και μίλησε για δύο βασικές αλλαγές: την τεχνική και την ψυχική.

"Συνήθως πάνε χέρι χέρι. O στόχος μου ήταν να πάω πέρα από τα όρια που είχα δημιουργήσει στο μυαλό μου και έπειτα, κάνοντας τις σωστές αλλαγές στην μοτοσυκλέτα, κάτι καλό βγήκε από αυτό".

"Δεν εμπνεύστηκα από τον Martin στις ρυθμίσεις ή στην μέθοδο δουλειάς. Έχω τα δικά μου και δεν τα αλλάζω με το ψυχικό του στυλ. Είναι νέος. Κάποιες φορές παίρνει περισσότερα ρίσκα και αυτό με έκανε να συνειδητοποιήσω ότι, αν θες να κερδίσεις, δεν μπορείς να έχεις συνεχώς τα πάντα υπό έλεγχο".

Αυτή η νέα φιλοσοφία φαίνεται να βοήθησε τον Zarco και στην επίτευξη του ρεκόρ του χθες κατά τις ΕΔ1.

"Στον ταχύτερό μου γύρο, έφτασα σε μια στροφή και δεν ήξερα αν θα καταφέρω να στρίψω...και έκανα το ρεκόρ", προσέθεσε γελώντας ο Γάλλος αναβάτης.

 

 

Επόμενο άρθρο »

Spielberg: MotoGP Ζέσταμα

« Προηγούμενο άρθρο

Viñales: Ζητώ συγνώμη από την Yamaha

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα