• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
6ος Αγώνας - Καταλωνία (Montmelo)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
"Ένα λεπτό κακής τύχης"
Κόστισε στον Aleix Espargaro το βάθρο
Νέα 18/08/2021 - 16:22

Ο Aleix Espargaro ήταν από τους λίγους αναβάτες που ρίσκαραν στον αγώνα της Κυριακής, μένοντας στην πίστα με σλικ ελαστικά όταν η βροχή άρχισε να δυναμώνει στους τελευταίους γύρους. Ο αναβάτης της Aprilia ήταν δεύτερος στον 26ο (από τους 28) γύρο, αλλά πέρασε την γραμμή του τερματισμού στην δέκατη θέση, μετά από ένα λάθος σε φρενάρισμα στον τελευταίο γύρο. 

"Πρακτικά έκανα μια καλή εκκίνηση, όχι τέλεια, αλλά στον πρώτο γύρο ήταν δύσκολα, η μοτοσυκλέτα είναι πολύ αργή στις ευθείες", ανέφερε ο Aleix. "Ο Bastianini, o Lecuona, o Oliveira, πολλοί αναβάτες με πέρασαν στην ευθεία και δεν υπάρχει τίποτα που να μπορώ να κάνω, δεν μπορώ να το πολεμήσω αυτό".

"Μετά, γύρο με τον γύρο, άρχισα να νιώθω καλά στην μοτοσυκλέτα, ειλικρινά ένιωθα ότι ο ρυθμός μου ήταν καλός. Προσπέρασα πολλούς αναβάτες και νομίζω ότι ο ρυθμός μου στο στεγνό ήταν παρόμοιος με των κορυφαίων αναβατών, πρέπει να ήμουν 6ος ή 7ος. Αλλά όταν άρχισε να βρέχει αποφάσισα να πάρω το ρίσκο, μισώ αυτές τις συνθήκες, μισώ να οδηγώ με σλικ στο βρεγμένο. Αλλά δεν ξέρω γιατί, ένιωθα ότι αξίζει το ρίσκο και έκανα ένα λάθος στον τελευταίο γύρο".

"Φρέναρα στην μέση της ευθείας, αλλά η μοτοσυκλέτα δεν σταματούσε και τα δύο λάστιχα ήταν "κλειδωμένα". Πολύ επικίνδυνος, πολύ μακρύς γύρος. Βγήκα εκτός γραμμής, δοκίμασα τα πάντα, αλλά δεν αρκούσε. Οπότε είχα απλά ένα λεπτό κακής τύχης".

Ο Espargaro παραδέχεται ότι έβαλε το βάθρο στο πίσω μέρος του μυαλού του όταν είδε ότι ήταν δεύτερος και πιστεύει ότι η Aprilia αξίζε κάτι περισσότερο από την 10η θέση στον αγώνα, καθώς ο ρυθμός του στο στεγνό ήταν καλός.

"Είδα ότι είμαι δεύτερος τρεις γύρους πριν το τέλος, αλλά προσπαθείς να βάλεις αυτό το συναίσθημα σε ένα μικρό μέρος του μυαλού σου και να μείνεις συγκεντρωμένος. Ήξερα ότι η βροχή δυνάμωνε οπότε προσπάθησα να χρησιμοποιήσω δύο σημεία στις κατηφόρες -στην τέταρτη στροφή και στις δύο τελευταίες - όπου η πίστα ήταν πιο στεγνή. Εκεί ρίσκαρα λίγο παραπάνω, προσπάθησα να είμαι απόλυτα συγκεντρωμένος, απόλυτα ακριβής και δεν ήταν αρκετό".

"Στην πρώτη στροφή του τελευταίου γύρου έβρεχε πολύ περισσότερο, προσπάθησα να φρενάρω στο ίδιο σημείο όπως στον προηγούμενο γύρο αλλά και οι δύο τροχοί κλείδωναν και σχεδόν έφτασα στον τοίχο".

"Οπότε ήταν κακοτυχία. Σε κάθε περίπτωση, πήρα το ρίσκο και δεν λειτούργησε. Είμαι πολύ ευχαριστημένος με τον αγώνα μου στο στεγνό, αλλά θεωρώ ότι μας άξιζε λίγη περισσότερη τύχη".

 

 

Επόμενο άρθρο »

Luca Marini: Ήταν ένας τρελός αγώνας

« Προηγούμενο άρθρο

Puig: Ο Marquez επιστρέφει στις πραγματικές του δυνατότητες

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα