• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
4ος Αγώνας - Ισπανία (Jerez)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Bagnaia: Τα MotoGP δεν έχουν πρόβλημα όσον αφορά τις προσπεράσεις
Και ο Quartararo συμφωνεί μαζί μου
Νέα 27/07/2022 - 14:31

Ένα καυτό θέμα συζήτησης για μεγάλο μέρος αυτής της σεζόν είναι οι προσπεράσεις, οι οποίες έχουν γίνει φαινομενικά πιο δύσκολες σε σύγκριση με τις τελευταίες χρονιές.

Στην πραγματικότητα, ορισμένοι αναβάτες, συμπεριλαμβανομένου του οκτώ φορές Παγκόσμιου Πρωταθλητή, Marc Marquez, έχουν αντιταχθεί στις πρόσφατες καινοτομίες στην αεροδυναμική, είτε πρόκειται για τα αεροδυναμικά φτερά είτε για τις συσκευές ρύθμισης ύψους οδήγησης. 

Ενώ οι μοτοσυκλέτες φαίνονται εντυπωσιακές και αποδεικνύονται ταχύτερες από ποτέ, τα νέα χαρακτηριστικά, μαζί με τις θερμοκρασίες των μπροστινών ελαστικών, έχουν κάνει πιο δύσκολο το να ακολουθήσει από κοντά κάποιος αναβάτης έναν άλλον και να τον προσπεράσει. 

Αλλά αυτή δεν είναι ακριβώς η άποψη που έχει ο Francesco Bagnaia, με τον Ιταλό να είναι πεπεισμένος ότι τα MotoGP δεν έχουν πρόβλημα προσπέρασης. Αντίθετα, ο αναβάτης της Ducati πιστεύει ότι εάν ένας αναβάτης είναι πιο γρήγορος από τους γύρω του, τότε η διαχείριση της κατάστασης είναι δυνατή, όπως έκανε ο ίδιος στο Portimao και στο Mugello.

Μιλώντας στο GQ Italia κατά τη διάρκεια της Παγκόσμιας Εβδομάδας Ducati του περασμένου Σαββατοκύριακου, ο Bagnaia είπε το εξής όταν ρωτήθηκε εάν η αεροδυναμική είναι το κύριο θέμα με τις προσπεράσεις: "Δεν νομίζω ότι ισχύει κάτι τέτοιο και ο Fabio (Quartararo) συμφωνεί επίσης μαζί μου. Στους αγώνες όπου έπρεπε να ανακάμψω , το έκανα και προσπέρασα".


"Σίγουρα, η αεροδυναμική δημιουργεί περισσότερες ταλαντώσεις και πρέπει επίσης να πούμε ότι οδηγούμε πάντα στο όριο, οπότε σε αυτή την κατάσταση είναι πολύ εύκολο να βγούμε εκτός γραμμής και να κάνουμε λάθη".

"Ταυτόχρονα, αν είσαι πιο γρήγορος δεν έχεις προβλήματα, όπως απέδειξε ο Rins που ξεκίνησε τελευταίος στο Portimao και τερμάτισε τέταρτος, ή εγώ που ξεκίνησα τελευταίος και τερμάτισα όγδοος, ή στο Mugello όπου κέρδισα. Με λίγα λόγια, αν έχεις τις δυνατότητες μπορείς να το ξεπεράσεις".

Νικητής τριών αγώνων μέχρι στιγμής φέτος, συμπεριλαμβανομένου του τελευταίου αγώνα στο Assen, ο Bagnaia θα πρέπει να συνεχίσει την σεζόν  χωρίς λάθη αν θέλει να πιάσει τον Aleix Espargaro και τον επικεφαλής της βαθμολογίας, Fabio Quartararo.

"Στην αρχή της σεζόν περιμέναμε λίγο περισσότερα, αλλά δεν ήταν εύκολο γιατί υπήρχαν διάφορες δυσκολίες σε τεχνικό επίπεδο τις οποίες στη συνέχεια καταφέραμε να λύσουμε", συνέχισε ο Bagnaia. "Στους τελευταίους αγώνες, από τότε που επιστρέψαμε στην Ευρώπη, γίναμε πολύ πιο γρήγοροι και ήμασταν πάντα μπροστά".

"Υπήρχαν σκαμπανεβάσματα, κάποια κακή τύχη και τα λάθη μου. Είτε έχω κερδίσει τους τελευταίους αγώνες είτε έχω πέσει, οπότε δεν είναι ακριβώς το καλύτερο".

"Αλλά το σημαντικό είναι να γνωρίζουμε ότι είμαστε τόσο γρήγοροι και στο δεύτερο μισό της σεζόν θα είναι σημαντικό να βρούμε συνέπεια".

Επόμενο άρθρο »

Rins: Δεν μπορούσα να φανταστώ τον εαυτό μου χωρίς εργοστασιακή μοτοσυκλέτα

« Προηγούμενο άρθρο

Στο βάθρο ο Παναγιώτης Κολλάρος στο CIV

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα