• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
6ος Αγώνας - Καταλωνία (Montmelo)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Ποιός θα είναι ο επόμενος Βρετανός των MotoGP;
Νέα 28/07/2022 - 19:02

Graham, Duke, Surtees, Hailwood, Read και Sheene είναι όλα βρετανικά ονόματα συνώνυμα με την κορυφαία κατηγορία αγώνων μοτοσυκλετών.

Επομένως, είναι δύσκολο να πιστέψει κανείς ότι το 2022 δεν υπάρχουν Βρετανοί αναβάτες στο grid των MotoGP. Ο Cal Crutchlow ήταν ο τελευταίος αναβάτης που εκπροσωπούσε τη γηραιά Αλβιώνα μέχρι το 2020. Ας κάνουμε μια βαθιά βουτιά στο τι επιφυλάσσει το μέλλον για τους Βρετανούς στον κόσμο της μοτοσυκλέτας. 

 

Είναι αυτονόητο ότι αυτή τη στιγμή υπάρχει πλούτος βρετανικών ταλέντων. Η Moto2, για παράδειγμα, αυτή τη στιγμή έχει δύο αναβάτες που αγωνίζονται στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα: τον Jake Dixon και τον Sam Lowes. Παρόλο που και οι δύο αναβάτες έχουν δείξει ότι έχουν τον ρυθμό για να κυνηγήσουν νίκες στην Moto2 - ο Sam Lowes είχε ακόμη και μια σύντομη πορεία στην κορυφαία κατηγορία - δεν έχουν αποδείξει ακόμη ότι μπορούν να βρεθούν αντιμέτωποι επί ίσοις όροις με τους κορυφαίους αναβάτες στα MotoGP. Μπορούμε να βγάλουμε παρόμοιο συμπέρασμα στην Moto3, όπου 4 Βρετανοί αναβάτες αγωνίζονται αυτή τη στιγμή και 6 στα WSBK.

 

Λοιπόν, τι μπορεί να συμβεί; Το 2018, καθιερώθηκε το Honda British Talent Cup για να βοηθήσει νεαρούς αναβάτες κυρίως από τα Βρετανικά Νησιά ηλικίας 13-17 ετών. Αυτό έχει ήδη γνωρίσει κάποια επιτυχία, με αποφοίτους όπως ο Scott Ogden και ο Joshua Whatley που έχουν φτάσει τώρα στην Moto3. Ας ελπίσουμε ότι θα υπάρξουν περισσότεροι στο μέλλον!
 

Μια πρόταση από τον Sam Lowes είναι ότι χρειάζονται περισσότεροι Βρετανοί αναβάτες να αγωνίζονται στην Ευρώπη, καθώς εδώ βρίσκεται μεγάλο μέρος του ανταγωνισμού. Η χρηματοδότηση είναι απαραίτητη, και εάν ένας Βρετανός χορηγός μπορούσε να βοηθήσει στην επιδότηση του κόστους των αγώνων, αυτό πιθανότατα θα αυξήσει τη δεξαμενή ταλέντων που θα περνούν την Μάγχη.

 

Ένας αναβάτης που θα μπορούσε να είναι στα MotoGP στο εγγύς μέλλον είναι ο Jake Dixon. Έχει δείξει εξαιρετική φόρμα στην Moto2 φέτος, έχοντας ανέβει 2 φορές στο βάθρο. Μια εκρηκτική διαφορά στην απόδοση σε σχέση με πέρυσι, καθώς και το γεγονός ότι έχει ήδη αγωνιστεί ως wild card στην μεγάλη κατηγορία πέρυσι (αποσπώντας επαίνους από τους μηχανικούς της Yamaha), θα σήμαινε ότι με την απόκτηση περαιτέρω εμπειρίας ίσως θα ήταν μια καλή επιλογή. Προς το παρόν όμως ο Dixon θα πρέπει να επιστρέψει πολύ δυναμικά για το δεύτερο μισό της σεζόν και να μειώσει τα λάθη που κάνει λόγω αυξημένης, πλέον, αυτοπεποίθησης. Ένας σταθερός αναβάτης είναι κάτι που θέλουν οι ομάδες των MotoGP και ο Dixon πρέπει να αρχίσει να χτίζει αυτή την σταθερότητα. 


 
Ο Scott Ogden μπορεί επίσης να είναι η επόμενη ελπίδα της Βρετανίας. Όσον αφορά τα στατιστικά στοιχεία, κυριάρχησε στο Honda British Talent Cup το 2019, ήταν νικητής αγώνων στο εξαιρετικά ανταγωνιστικό πρωτάθλημα CEV Moto3 Junior και έχει δείξει σε πολλές περιπτώσεις πολύ καλά δείγματα φέτος, στην πρώτη του χρονιά στην Moto3. Είχε λίγο αργό ξεκίνημα, αλλά πρέπει να θυμόμαστε ότι είναι rookie και προφανώς χρειάζεται χρόνο για να βρει τα πατήματά του. Για να μην αναφέρουμε ότι η ομάδα για την οποία αγωνίζεται είναι επίσης νέα στο πρωτάθλημα.

Ο Rory Skinner είναι ένας άλλος αναβάτης που πρέπει να ρίξουμε μια ματιά. Στα 20 του έχει ήδη δείξει χαρακτηριστικά που τον κάνουν να ξεχωρίζει ως μελλοντικός σούπερ σταρ. Αυτό περιλαμβάνει την δυναμική νοοτροπία του - όταν έχει έναν κακό αγώνα ή κακό Σαββατοκύριακο - επιστρέφει πάντα δριμύτερος. Εκτός από αυτό, σπάνια πέφτει. Ο Skinner έχει επίσης κερδίσει το Βρετανικό Πρωτάθλημα Supersport το 2020 (ο νεότερος που το έκανε), και είναι επίσης μηχανικός μοτοσυκλετών: έτσι θα πρέπει να έχει την τεχνογνωσία για να επικοινωνεί αποτελεσματικά με τους μηχανικούς του σχετικά με τις αλλαγές που θα χρειάζονται στην μοτοσυκλέτα. Ο Skinner θα αγωνιστεί φέτος στην Moto2, με δύο συμμετοχές wild card σε Silverstone και Aυστρία - όπου θα έχουμε την ευκαιρία να τον παρατηρήσουμε σε αυτό το περιβάλλον ανταγωνισμού. 

 

Παρά το γεγονός ότι δεν υπάρχει Βρετανός αναβάτης στα MotoGP, η ελπίδα για τους οπαδούς του Ηνωμένου Βασιλείου δεν χάνεται και υπάρχουν πολλά νέα ταλέντα που διασχίζουν τις μικρότερες κατηγορίες. Με το Honda British Talent Cup να έχει πλέον καθιερωθεί, και να υπάρχουν πολλοί Βρετανοί αναβάτες τόσο στην Moto2 όσο και στην Moto3, είναι θέμα χρόνου η Βρετανία να βρει κάποιον για τον οποίο να ζητωκραυγάσει ξανά.

Επόμενο άρθρο »

Massimo Rivola: Πρέπει να μειώσουμε το κόστος στα MotoGP

« Προηγούμενο άρθρο

Rins: Δεν μπορούσα να φανταστώ τον εαυτό μου χωρίς εργοστασιακή μοτοσυκλέτα

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα